EL OTMANI GYM

KICKBOKSEN IN AMSTERDAM WEST

Wie el Otmani zegt, zegt kickboksen. Nourdin el Otmani, de oprichter van deze sportschool is zevenvoudig wereld kampioen kickboksen en thaiboksen. El Otmani Gym is een kickboksschool midden in de wijk in Amsterdam West. El Otmani Gym is een sportschool, waar respect, discipline en doorzettingsvermogen de kernwaarden zijn. Met ons uitgebreid aanbod aan lessen is er voor ieder wat wils.

Kickboksen in Amsterdam West

ONZE KICKBOKS TRAINERS

Onze kickbokstrainers worden opgeleid door 7 voudig wereldkampioen kick & thaiboksen Nourdin el Otmani. Voor de jeugd hebben wij 2 ervaren kickboks trainers die onder zijn begeleiding zijn opgeleid tot ervaren jeugd trainers. Voor de recreanten en de wedstrijd groep hebben wij 7 voudig wereld kampioen kick & thaiboksen Nourdin el Otmani.

KICKBOKSEN VOOR KINDEREN

Bij ons kunnen kinderen op een laagdrempelig manier instappen. Kickboksen voor kinderen is toegankelijk voor iedere kind. Wij zijn een diverse en inclusieve sportschool in Amsterdam West. Plezier, Saamhorigheid, en elkaar uitdagen om het beste uit jezelf te halen staat bij ons centraal. Het is al mogelijk om bij ons te beginnen met kickboksen vanaf de leeftijd van 4 jaar jong. We hebben diverse groepen per leeftijd. Ook hebben wij een wedstrijdgroep voor gevorderden. De kinderen die bij ons trainen worden getraind door ervaren trainers opgeleid door 7 voudig wereldkampioen kickboksen en thaiboksen.

kickboks voor vrouwen

Voor Kickboksen en Thaiboksen speciaal voor vrouwen kom je naar de gezellige trainingen van el Otmani Gym bij ons in Amsterdam West!

In het kickboksen spelen al je spieren een rol en ze moeten goed samenwerken om alle bewegingen te kunnen uitvoeren. Je beenspieren, armspieren, de spieren in je rug en buik, al je spieren worden sterk en soepel. Ook je balans wordt sterk verbeterd met kickboksen.

Of je nu wilt afvallen, lichamelijk of mentaal sterker wilt worden, jezelf wilt leren verdedigen of gewoon even lekker wilt ont-stressen, kickboksen is hiervoor de ideale sport!

De lessen worden verzorgd door voormalig wereld kampioen kickboksen Malika Ahdach.

Onze trainingen zijn zonder toeschouwers!

Een gezellige training met alleen vrouwen, gegeven door ervaren trainers in een comfortabele omgeving!
Kom het zelf ervaren bij ons midden in de wijk in Amsterdam West, meld je aan voor een GRATIS proefles!​

Gratis proefles voor kickboksen

Meld je aan voor een GRATIS proefles bij ons en ervaar de sfeer en trainingen van onze ervaren trainers en trainsters! Of kom langs bij ons midden in de wijk in Amsterdam West.

Wat heb je nodig om te kickboksen?

Om te kickboksen heb je om te beginnen Handschoenen, Scheenbeschermers, sportkleding nodig. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een bitje, zwagsels en een tok aan te schaffen. Al deze spullen kunnen bij ons aangeschaft worden op locatie. 

''MEEST GESTELDE VRAGEN''

Kickboksen geeft je lichaam een enorme energieboost. Door regelmatig te sporten zal je de voordelen gedurende de hele week ervaren. Het stimuleert je bloedsomloop en je spieren krijgen een flinke boost. Minder vermoeid, betere concentratie en ook je stresslevels zullen ja een flinke work out flink dalen.

Je leert tijdens een training alle technieken van het kickboksen, de verschillende trappen en stoten, en hoe je deze goed uitvoert. Je oefent deze ook op anderen, zodat je goed leert aanvallen en verdedigen. Bij het trainen is natuurlijk ook een trainer aanwezig, die de veiligheid in de gaten houdt

Bij het kickboksen kunnen de strijders gebruik maken van verschillende technieken: met armen en vuisten of knieën stoten of met de benen trappen. Het stoten is verdeeld in verschillende onderdelen: directe stoten, hoekstoten, op stoten en kniestoten.

Het grootste verschil is dat je bij kickboksen zowel je handen als je voeten mag gebruiken. En bij boksen gebruik je alleen je handen. Dus boksen is stoten en blokkeren. En kickboksen is stoten en schoppen..

Tijdens een kickboksles train je verschillende spiergroepen, zodat je een volle work-out doet. Je werkt niet alleen aan je techniek, maar ook aan je uithoudingsvermogen, lenigheid, vetverbranding én conditie. Je zult merken dat je sneller afvalt als je regelmatig komt kickboksen en een gezond voedingspatroon aanhoudt

Om sneller vooruitgang te boeken, maar als je niet veel tijd te besteden hebt, raden we aan om minimaal twee trainingen per week te doen. En voor degenen die echt vooruitgang willen boeken, moet je het opvoeren tot drie tot vijf trainingen per week.

Je oefent met de trainer of met een bokszak, dus je hoeft niet bang te zijn voor blauwe plekken en blessures! Dat het een workout is, betekent dat je je hele lichaam gaat gebruiken. Je traint je core, je maakt je spieren sterker en je werkt aan je conditie. Als je wilt afvallen is kickboksen ook een hele goede sport.